Green Care Keski-Pohjanmaa

Etusivu » Yhdistys » Aluetoiminta » Green Care Keski-Pohjanmaa

Keski-Pohjanmaan jaosto

Jaosto perustettiin 19.4.2018 Kokkolassa Green Care -toiminnasta innostuneiden ja kiinnostuneiden toimesta, jaoston tavoitteena on lisätä tietoisuutta Keski-Pohjanmaalla Green Care Finlandin toiminnasta, tiedottaa alueellisesta ja valtakunnallisesta toiminnasta ja parantaa alueen Green Care -toimijoiden verkostoitumista. Toiminta-alueeksi määriteltiin Keski-Pohjanmaa, mutta jaoston toimintaan voivat osallistua kaikki kiinnostuneet Green care Finlandin jäsenet kotipaikkakunnasta riippumatta. Jaoston puheenjohtajana on Suvi Lempiälä ja sihteerinä Marjut Levoska.

Seuraavaksi jaosto järjestää mm. maatilatoimijoiden Green Care pop up tapahtuman 15.6.2019 sekä on  mukana Kokkolassa yhdistysten torilla 12.6.2019 ja Green Care -päivillä 12.-13.9.2019.

Saat yhteyden Green Care Keski-Pohjanmaan aluejaostoon mm. ryhmän Facebookin kautta: Green Care Keski-Pohjanmaa

Green Care Keski-Pohjanmaa -aluejaosto: Toimintasuunnitelma 2019

Keski-Pohjanmaan aluejaoston tavoitteena on edistää toiminnassaan tiedottamista, jäsenhankintaa ja lisätä eri Green Care -toimijoiden yhteistyötä. Tiedottamisessa pyritään aktiivisesti päivittämään aluejaoston omia Facebook-sivuja, laatia tapahtumista lehdistötiedotteita sekä tarjota juttuaiheita paikallislehdille, mutta myös laajalevikkisemmille lehdille, kuten Maaseudun Tulevaisuus ja KeskiPohjanmaa, Kaleva. Aluejaoston sisäistä tiedottamista hoidetaan sähköpostitse ja suljetuilla messenger- ja whatsupp-ryhmällä.

Jäsenhankinnassa perusajatuksena on levittää tietoutta yhdistyksen valtakunnallisesta toiminnasta esitteiden jakamisella, mutta myös ajatuksella, että jokainen jäsen on yhdistyksen kävelevä käyntikortti ja näin saada mahdollisimman moni kiinnostunut toimintaan mukaan. Jäsenhankinnassa levittäydytään jaoston perinteisen Keski-Pohjanmaan alueen ulkopuolellekin rajamaakuntiin, missä ei vielä ole omaa jaostoa esim. Pohjois-Pohjanmaalle, Pohjanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle. Tässä apuna ovat monen eri maakunnan alueella toimivat Green Care ESR, EAKR ja Interreg  Botnia ja Nord–hankkeet. Hankkeiden välityksellä Green Care -toiminta Suomessa tulee tutuksi myös ruotsalaisille yhteistyökumppaneille ja toimintamme saada vastaavasti paljon ideoita ja ajatuksia sieltä.

Aluejaosto on mukana Green Care -päivien toteutuksessa Kokkolassa 12.-13.9.2019 tarjoamalla mm. opintokäyntikohteita ja työpajoja osallistujille.

Aluejaosto kokoontuu säännöllisesti vuoroperiaatteella. Puheenjohtajana jatkaa Suvi Lempiälä ja sihteerinä Marjut Levoska. Aluejaosta järjestää kaksi kokousta Kokkolassa ja kolmas kokous on maakunnassa. GCF ry:n hallituksen kokouksiin osallistuu Siru Anu Lahti ja Satu Kumpulainen ja yhdistyksen vuosikokoukseen osallistumista muiden osalta kannustetaan.

Kesälle 2019 on suunnitteilla yhteinen maatilatoimijoiden pop-up tapahtuma Keski-Pohjanmaalla. Vain Green Care Finlandin jäsenet voivat osallistua päivän järjestämiseen, näin profiloidumme ja brändäämme GC–toimintaa. Jokainen toimija saa itse suunnitella, mitä aktiviteetteja päivässä yleisölle esittelee, mutta päivä on yhteisesti sovittu 15.6., johon GC toimijoiden ilmoittautuminen on 15.5. mennessä.

Kokkolan kaupungin iltatorille osallistutaan ed. vuoden tapaan omalla pöydällä yhdistysten tori -tapahtumassa sekä muissa teemaltaltaan sopivissa tapahtumissa vuoden mittaan.