Puheenjohtajan tervehdys

Puheenjohtajan tervehdys

11.2.2020

Kuva Vetrea

Tämä vuosi on Green Care -toiminnan merkkivuosi. Yhdistys perustettiin 10 vuotta sitten ja paljon on tapahtunut sekä yhdistyksessä että sen ulkopuolella. Green  Care on vakiinnuttanut roolinsa – se on osa tätä päivää, se on myös yhä merkittävämpi osa tulevaisuutta ja kestävää biotaloutta. Se on ottanut paikkansa hyvinvointi- ja terveyspalveluissa ja sen tarjoamat hyödyt luovat kasvupohjaa sekä uusia työ- ja yritysmahdollisuuksia. Creen Care –menetelmät antavat edelleen mahdollisuuksia kehittää hyvinvointipalveluiden laatua ja vaikuttavuutta.

Kun silloin kymmenen vuotta sitten istuin perustamiskokouksessa, ilmassa oli paljon mielenkiintoa ja innostusta. Silloin tämän päivän tilanne oli lähinnä villi ajatus tulevasta. Olen iloinen, että pitkäjänteinen ja sinnikäs toiminta eri verkostojen ja tahojen kanssa on vienyt meidät yhdessä tilanteeseen, jossa jäsenmäärä on yli 500. Se on meille paras osoitus siitä, että tehty työ on ollut oikealla tavalla eteenpäin suuntaavaa ja tarpeellista.

Visiomme on olla tunnettu Green Care –alan valtakunnallinen asiantuntija ja vaikuttaja, Green Care –palvelujen ja –menetelmäosaamisen laadun kehittäjä sekä haluttu yhteistyökumppani. Yhdistyksen yhtenä ajatuksena on tuoda yhteen alalla toimivia tai alasta kiinnostuneita yrityksiä, järjestöjä, kehittämis- ja koulutusorganisaatioita sekä henkilöitä. Parhaimmillaan tuo näyttäytyy erilaisissa tapahtumissa ja joka syksy myös valtakunnallisilla Green Care –päivillä, jossa hyvin myönteisessä, välittömässä ja kiinnostuneessa hengessä kokoonnutaan eri Green Care –teemojen ympärille.

Vuonna 2020 päivät ovat samalla 10-vuotisjuhlat,

johon mahdollisimman moni toivottavasti pääsee osallistumaan.

Hyvää kevään odotusta!

Laura Airaksinen