Aloitimme juttusarjan jäsenyrityksistämme. Kiinnostuitko oman toimintasi esittelystä uutisvirrassamme? Ota yhteyttä: viestinta@gcfinland.fi / 050 551 7899. Alta löydät jo koottuja esittelyitä.
Pirteeks on Anu Kososen vuonna 2007 perustama yritys. Green Care -palveluita Pirteeks on tuottanut vuodesta 2012 lähtien. Kokonaisvaltaisia hyvinvointipalveluita luontoympäristössä tarjoava yrittäjä Anu Kosonen on koulutukseltaan Ravitsemusasiantuntija (EtM), Personal Trainer, Stressinhallinnan ohjaaja Mind coach, NLP master, Metsämieliohjaaja, Eräopas, Eläinavusteinen valmentaja, Puutarhaterapeuttinen coach, HeLmi ohjaaja sekäTunne lukko- ohjaaja.
Seuraavassa Anu kertoo lisää Pirteeksin toiminnasta.
Mikä sai sinut aloittamaan GC-palvelujen tuottamisen?
Oma rakkaus luontoon ja kokemus sen hoitavasta vaikutuksesta sekä itsellä että asiakkailla.
Pirteeksin GC-palvelut, käytetyt menetelmät ja asiakasryhmät:
Palvelut: Ympäri vuoden tarjolla: Metsäkuntosalin yhteistreenit ti ja to klo 18, sekä su klo 10, kokonaisvaltainen henkilökohtainen valmennus - tavoite asiakkkaan mukaan, Hiljaisuuden miniretriitit metsässä, hevos- ja lammaslenkit, räätälöidyt synttärit ja tyhy-päivät, lampaiden lempeys mindfulness hetket.
Menetelmät: mindfulness, ratkaisukeskeinen ohjaus, NLP, skeematerapian työkalut tunnetaitoihin.
Asiakasryhmät: yritykset, kuluttajat, seurat, yhdistykset, kunnat.
Miksi juuri GC-toimintamallit?
Me olemme osa luontoa ja ihminen vieraantuu juuristaan koko ajan enemmän. Luonnossa vähemmän on enemmän. Jos emme löydä tietämme takaisin luontoon ja sen hoitavaan syleilyyn, meillä ei ole tulevaisuutta lajina. Viemällä ihmisiä luontoon ja opettamalla heille pysähtymistä, läsnäoloa ja yhteyttä luontoon, voidaan auttaa mielenterveysongelmissa, kuntouttaa, lievittää stressiä, kasvattaa kuntoa huomaamatta ja luoda toivoa sekä lievittää vatsavaivoja.
Millaisiin asiakaskohtaisiin tavoitteisiin käytät GC-menetelmiä?
Asiakaskohtaiset tavoitteet määritellään aina yksilöllisesti. Esimerkkejä aikaisemmista tavoitteista voisi olla liikunnan ylläpito ja kunnonkasvatus (Metsäkuntosali), tunnetaitojen harjoittelu ja normaalin syömisen opettelu sekä vatsavaivojen hoito (yksilövalmennus), virkistyminen ja rentoutuminen (synttärit ja tyhy-päivät), ilon ja eläinten kohtaaminen (lasten ja aikuisten synttärit), stressin lievitys ja työkaluja sen hoitoon (miniretriitti, yksilövalmennus, metsäkuntosali...)
Mitä huomioita olet tehnyt palvelujen vaikuttavuudesta?
Miniretriiteillä on käyty loppukeskustelussa läpi suuria tunteita ja tapahtumia. Hiljentyminen metsän ja eläinten ääreen on saanut käsittelemättömiä tunteita nousemaan käsiteltäväksi. Lähes kaikilla asiakkailla on ollut palveluiden päättyessä hyvä rento olo ja hymy herkässä, minkä voi tulkita rentoutumiseksi ja kiireestä irtipäästämiseksi.
Esimerkkitapaus tavoitteiden saavuttamisesta GC-menetelmin:
Tiina tuli yksilövalmennukseen alunperin ja päätyi lopulta metsäkuntosalin vakikävijäksi. Nyt näiden kuluneiden vuosien ajan hän on valmennuksien ansiosta harrastanut karatea ja aloittanut pyöräilyn uudestaan, oppinut syömään paremmin, saanut uniapnean hoitoon ja hän on oppinut armollisuutta itseään kohtaan. Sekä sen, että ulkotreeneihin kun tulee fiiliksestä huolimatta, niin aina on parempi olo sen jälkeen. Vaikka ei tekisikään mitään. Tiinalta: ''Minua ja aviomiestäni hänen valmennuksensa ovat tukeneet niin paljon, että voin sanoa että ilman Anua emme todennäköisesti olisi selvinneet avioparina. Hieno lisä treeneissä on myös Anun PT-Puudeli Nemo.''
Millaisia vinkkejä haluat antaa alalle suuntaaville toimijoille?
Tuotteista hyvin ja mieti asiakasryhmät, hoivaan on saatavilla paremmin rahoitusta ja maksusitoumuksia, joten mieti kumpaan aiot, hinnoittele alusta asti niin, ettet anna ilmaiseksi. Liian matala hinnoittelu polkee hintoja sekä alentaa palvelun arvostusta. Lisäksi liian alhaisilla hinnoilla, et pärjää itse.
Anu haluaa nostaa omalta alaltaan esiin seuraavanlaisia asioita, joihin toivoo muutosta tulevaisuudessa:
GC-voima unohdetaan usein tilaisuuksissa ja palvelut on suunnattu pääosin kuntouttavaan ja tuettavaan toimintaan. Toivoisin, että tähän tulisi muutos ja voiman palvelut, jotka ovat kuitenkin parasta ennaltaehkäisyä, saisivat saman arvon. Lisäksi mielestäni on erikoista, että alan koulutuksissa korostetaan pelkästään ohjaajuutta eikä varsinaisen toiminnan markkinointiin, hinnoitteluun, yrittäjyyteen tai muuhun oteta juuri kantaa. Itse odotan sitä aikaa, että tästä tulee sellaista yrittämistä, joka oikeasti itsessään maksaa yrittäjän elannon. Nyt monet tekevät Green Carea vain osana omaa työtään tai palveluitaan. Tai toimivat tuetulla sektorilla, jossa kilpailu on ihan erilaista.
Kiitos Anulle, Pirteeksin toiminnan esittelystä! Mikäli haluat osallistua juttusarjaamme, ota yhteys Tomiin: viestinta@gcfinland.fi tai puh. 050 551 7899.