Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Maaseutunainen Lapuan Tiistenjoelta innovaatiolähettilääksi Eurooppaan


10.09.2024

 

 

Lapuan Tiistenjoella vuonna 2015 perustetun hoiva- ja kulttuurimaatila Luovuuden Lakeuden yrittäjä ja toimitusjohtaja Sonja Jokiranta on valittu kansainvälisen FLIARA-hankkeen Suomen innovaatiolähettilääksi kahdenkymmenen suomalaisen ja yhteensä 200 eurooppalaisen naisinnovaattorin joukosta. EU:n rahoittaman FLIARA-hankkeen (Female-Led Innovation in Agriculture and Rural Areas) tavoitteena on nostaa esiin maaseudulla toimivien naisten innovaatioita sekä tuoda esiin naisen roolia ja potentiaalia maaseudun kestävässä kehittämisessä.

 

Luovuuden Lakeuden toiminta näyttäytyi valitsijaraadille Euroopan tasolla täysin ainutlaatuisena. Sonja Jokiranta haluttiin mukaan juuri hänen kehittämiensä palveluiden korkean innovaatioasteen, työn vaativuuden tason, sekä julkiseen sektoriin kohdistuvan yhteistyöorientaation vuoksi. Kokemuksellisten menetelmien hyödyntäminen laaja-alaisesti osana Luovuuden Lakeuden asiakastyötä on asiakkaiden ja yhteistyötahojen edustajien palautteiden mukaan parantanut asiakkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja edistänyt merkittävästi heidän toipumisorientaatiotaan.

 

Sonja Jokiranta tiimeineen on viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittänyt hoiva- ja kulttuurimaatilan palveluita erityisesti sosiaalipalveluiden ja psykiatrian asiakkaiden parissa. Luovuuden Lakeuden Sarastus-palvelukokonaisuus keskittyy kuntouttaviin ja hoidollisiin sosiaali- ja terveydenhuollon avopalveluihin. Sarastus-työn operatiivisena johtajana on aloittanut syyskuun 2024 alussa mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyöhön sekä eläinavusteisiin menetelmiin syventynyt sairaanhoitaja Kiira-Maria Ojala. Nyt kehitystyön alla on neljä uutta sosiaali- ja terveydenhuoltoalaan sekä työn kehittämiseen ja työhyvinvointiin liittyvää sosiaalista innovaatiota, jotka ovat juuri siirtymässä patentointivaiheeseen. Näillä sosiaalisilla innovaatioilla tavoitellaan yhteiskunnallisesti merkittäviä

 

kustannustehokkaita ratkaisuja hyvinvointialueiden taloudelliseen kriisiin ja työhyvinvoinnin parantamiseen.

Green Care Finland on myöntänyt Sarastus-palvelukokonaisuudelle aktiivisesta kehittämistyöstä ja laadunhallinnasta LuontoHoiva-laatumerkin. Luovuuden Lakeuden toisen palvelukokonaisuuden, Satumaan, puitteissa puolestaan tarjotaan elämyksellisiä hyvinvointipalveluja, jotka Green Care Finland on huomioinut LuontoVoima-laatumerkillä. Osoituksena yhteiskunnallisesti merkityksellisen ja vaikuttavan työn tekemisestä Luovuuden Lakeus on saanut myös Yhteiskunnallinen Yritys -merkin.

 

Luovuuden Lakeus on mukana 8.-9.10.24 järjestettävillä Seinäjoen valtakunnallisilla Green Care -päivillä sekä opintoretkikohteena Lapuan Tiistenjoella ja Seinäjoella Törnävän Piirillä uusien palveluinnovaatioidensa esittelyssä, että seminaaripäivällä paneelikeskustelussa jossa pohditaan, miten eläin- ja luontoavusteiset menetelmät saadaan nykyistä laajemmin käyttöön hyte- ja sote-palveluissa. Sonja Jokiranta on keskustelemassa maaseutuyrittäjän roolissa.

 

 


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: