Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Laatulautakunta aloittaa kaikille avoimen webinaaritoiminnan- ensimmäinen laatuilta järjestetään 28.10.


23.09.2024

Luonnon hyvinvointivaikutuksista on vankkaa tieteellistä näyttöä. Suomessa on tarjolla paljon erilaisia luontopalveluita, joiden laatu kuitenkin vaihtelee.  Green Care -laadunhallinnan tarkoitus on todistaa asiakaslähtöisyys, vastuullisuus ja tavoitteellisuus, varmistaa toiminnan turvallisuus sekä ympäristön kunnioittaminen ja eläinten hyvinvointi toiminnassa. Lisäksi tavoitteena on osoittaa Green Care -toimintamuotojen tuottama lisäarvo todennetussa muodossa. 

 

Green Care -laatumerkkien LuontoHoivan ja LuontoVoiman palveluissa korostetaan asiakaskeskeistä laatunäkemystä, jolla tarkoitetaan, että laatu vastaa asiakkaan odotuksia, asiakkaan tavoitteiden saavuttamista ja palvelun sopivuutta asiakkaan käyttöön. Palvelujen laatuun liittyy vahvasti myös ostajan näkökulma ja intressi niissä tapauksissa, joissa palvelun ostaja ja käyttäjä ovat eri tahoja. Laatumerkkejä haetaan yhdistykseltä ja niiden käsittelystä sekä myönnöistä vastaa laatutyön asiantuntijoista koostuva laatulautakunta.

Laatulautakunnan keskeinen tehtävä on varmistaa, että palvelun laatu on kriteereiden mukaista. 

 

Kuluvana syksynä laatulautakunta aloittaa säännöllisen, kaikille avoimen webinaaritoiminnan, jossa on mahdollisuus tavata laatulautakunnan jäseniä ja esittää matalalla kynnyksellä kysymyksiä laatutyöhön ja merkkeihin sekä niiden hakemiseen liittyen. 

Ensimmäisessä Laatuilta-webinaarissa tarkastellaan laadukkaan luontolähtöisen toiminnan perusteita ja tarjotaan työkaluja arvioida ja kehittää luontopalveluiden laatua. Kohderyhmänä ovat yrittäjät, viranhaltijat, luottamushenkilöt, hyvinvointialueet, kansanedustajat ja kaikki aiheesta kiinnostuneet. 

 

 

Tervetuloa ensimmäiseen Teams- laatuiltaan 28.10.2024 klo 17–17.45! 


Illan teemat ja kysymykset ovat:

 
- Miksi gc-laatumerkkijärjestelmää tarvitaan? 
- Mihin laatujärjestelmällä pyritään? 
- Suomalaisen laatumerkkijärjestelmän erityispiirteet.  
- Miten luonnon hyvinvointivaikutuksiin liittyvä tieteellinen näyttö näkyy laatukriteereissä? 
- Mitkä ovat keskeiset laatukriteerit? 
- Miksi gc-jäsenyys kannattaa? 

 

Liity mukaan suoraan tästä linkistä!  

 

 

 

 


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: