Vuodesta 2018 toimineen ja virallisesti Green Care -palveluja vuodesta 2021 tuottaneen, Kotieläinpiha HuliVilin yrittäjänä toimii Minna Kekolahti (maaseutuyrittäjä). Muut työntekijät yrityksessä ovat: Jenni - (lastenohjaaja, koulunkäynninohjaaja, eläinavusteinen valmentaja, opiskelee eläinavusteiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi) sekä Marja - (eläintenhoitaja-opiskelija).
Jenni toimii päätoimijana eläinavusteisuuden tiimoilta, apuna toimivat Minna ja Marja.
Mikä sai teidät aloittamaan GC-palvelujen tuottamisen:
Monet eri tahot ovat kyselleet, kuulummeko Green Careen, olemmeko ajatelleet että joskus voisimme siihen kuulua. Jenni valmistui viime vuonna eläinavusteiseksi valmentajaksi, siellä tutustui enemmän Green Care juttuihin, joten oli luonnollista, että joskus tulisimme liittymään. Kun lisäsimme palveluihimme eläinavusteisuuden, päätimme liittyä myös Green Care touhuun mukaan!
Kotieläinpiha HuliVilin GC-palvelut, käytetyt menetelmät ja asiakasryhmät:
Luonto ja eläimet ovat meillä pääosassa toiminnassamme. Ratkaisukeskeinen eläinavusteisuus on kotieläinpihan touhujen lisäksi meidän palvelua. Viihdymme eläintemme kanssa luonnossa, erilaisissa tapahtumissa ilostuttamassa ihmisia. Asiakasryhmät ovat vauvasta vaariin, nepsy-asiakkaita, asiakkaita jotka haluavat hetkeksi arjen kiireestä, uppoutua siihen hetkeen eläimen kanssa, missä juuri silloin ollaan. Rauha, rakkaus työtä kohtaan, rajat ja huumori, kunnioitus ja yksilöllinen toiminta ovat meidän vahvuuksia.
Miksi juuri GC-toimintamallit:
GC-toimintamallit, ajatustavat muun muassa sopivat täydellisesti meidän omaan ajattelutapaamme. Luonto, ihmiset ja eläimet - tarvitseeko ihminen muuta? No, huolenpitoa, tukea ja turvaa sekä hyväksymisen tunnetta juuri sellaisena kuin on.
Millaisiin asiakaskohtaisiin tavoitteisiin Kotieläinpiha HuliVilissä käytetään GC-menetelmiä:
Jokaisen asiakkaan kanssa kuulostellaan mikä voisi tavoite olla. Useasti nepsylasten kanssa tavoite voi olla ihan rauhoittuminen siihen hetkeen, kunnioitus eläintä kohtaan. Lisäksi useasti tavoitteena on rohkeuden lisääminen, omatoimisuus, avoimuuden lisääminen pikku hiljaa. Rohkaisu erilaiseen toimintaan eläinten kautta, vuorovaikutuksen ja tunteiden lisäys sekä säätely. Toiminnassa tavoitteita voi olla kuntoutuksen apuna, yksi kerta pallon heittämistä koiralle voi olla jollekin iso askel, vaikka jostain se voi tuntua ihan luonnolliselta.
Minkälaisia huomioita olette tehneet palvelujen vaikuttavuudesta:
Ensimmäisellä kerralla luonnollisesti on havaittavissa jännittämistä, ujoutta ja epävarmuutta. Seuraavalla kerralla se on jo vähentynyt. Toistokertojen jälkeen useasti ei asiakasta uskoisi samaksi asiakkaaksi joka ensimmäisellä kerralla oli. Rohkeus, itsevarmuus, omatoimisuus ym ovat kasvaneet huimin harppauksin. Palveluista eläinten parissa on pelkkää hyvää sanottavaa ja pelkkiä positiivisia asioita. Aina on käyntikertojen jälkeen asiakkaat olleet itku silmässä, kun käynnit päättyy.
Esimerkkitapaus tavoitteiden saavuttamisesta GC-menetelmin:
Useampia lapsia on tullut eläinavusteiseen valmennukseen tavoitteena, että rohkeus kasvaa, omatoimisuus kehittyy, sekä vuorovaikutus ja tunneasiat alkaisivat sujua paremmin. Näiden tavoitteiden saavuttaminen on ollut valmiina jo kuuden käyntikerran jälkeen. Jokaisella asiakkaalla on ollut omat eläinmieltymyksensä ja niiden mukaan on toimittu.
Vinkkejä alalle suuntaaville toimijoille:
Toimi avoimin mielin, täydestä sydämestä. Jokainen päivä on erilainen, eikä koskaan kannata suunnitella kaikkea etukäteen. Asiakkaalle on tärkeä saada olla suunnittelussa mukana. Joustavuus, huumori, mielikuvitus ja suvaitsevaisuus - näillä piirteillä pääsee pitkälle.
Muuta, mitä haluaisitte nostaa toiminnastanne tai omalta alalta esille:
Eläinten rohkeus, ihmisläheisyys ja kiltteys sekä hyvinvointi on toimintamme avain asioita. Hyvinvoiva eläin takaa turvallisen ja erityisen kokemuksen jokaiselle asiakkaalle.
Meillä eläinkatras on suuri, kaikki kotieläinpihan eläimet ovat käytettävissä toiminnassamme. Eli esim. alpakat, kanat, kissat, hevoset ja ponit, lampaat, possut ym. Uutena kotilot, joiden ääreen vilkkaampikin ihmismieli rauhoittuu seuraamaan kotilon hidasta liikehdintää.
Käytössämme on kiltit shetlanninponit sekä iso massiivinen hevonen, jokainen halukas pääsee kokeilemaan esim. talutusratsastusta, maastakäsin taluttamista tai vaikkapa poniagilitya. Meillä on testattu eläinavusteisen valmentajan työpariksi shetlanninponi Riesa erinomaisin arvosanoin.
Lisäksi olemme esteetön kotieläinpiha.
Kiitos Kotieläinpiha HuliVilin porukalle, heidän toimintansa esittelystä! Mikäli haluat osallistua juttusarjaamme, ota yhteys Tomiin: viestinta@gcfinland.fi tai puh. 050 551 7899.