Luontoyhteysohjaajan koulutus, 5op

Etusivu » Osaaminen » Koulutukset

Koulutuksen nimi
Luontoyhteysohjaajan koulutus, 5op

Koulutuksen järjestäjä:  
Muurlan Opisto, Muurlantie 365, 25130 Muurla

Esittely

Opi konkreettisia luontoyhteysmenetelmiä ja luonto-ohjelmakokonaisuuksien tekoa niin opetuksessa ja ohjauksessa kuin matkailu- ja eräopaspalveluissa voimaantuen samalla itsekin!

 

Kulutus- ja suorituskeskeinen kulttuurimme on vieraannuttanut meidät alkuperäisestä vahvasta luontoyhteydestä, jossa luontoa rakastettiin ja kunnioitettiin ystävänä ja pyhänä elämän antajana, jossa yhteiselo ihmisen ja muun välillä oli tasapainossa.

 

Koulutuksessa opitaan, miten ja miksi luontoympäristö kuntouttaa ja voimaannuttaa. Koulutus antaa laajat valmiudet tuntea luontoyhteyden merkityksen hyvinvoinnille. Koulutuksessa opitaan useita luontoyhteysmenetelmiä ja niiden käytännön sovelluksia. Luontoa käytetään tietoisen voimaantuminen välineenä. Luontoyhteysmenetelmät soveltuvat kaikenikäisten hyvinvoinnin lisäämiseen. Harjoitusten avulla itsetuntemus kasvaa, hyvä olo syvenee, ryhmän yhteenkuuluvuuden tunne voimistuu ja luontoyhteys vahvistuu.

Harjoitukset ohjaavat nauttimaan luonnosta kiireettömästi, kuuntelemaan sisimpiä tuntojamme ja herkitystymään luonnon ikiaikaisille viesteille. Alamme nähdä luonnon ja oman elämämme uusin silmin.

 

Koulutus koostuu 9 lähiopetuspäivästä Muurlan Opistolla neljänä lähijaksoviikonloppuna.

Lähijaksot kestävät lauantai-sunnuntai kello 10-17, paitsi ensimmäisenä koulutuspäivänä kello 11.30-17. Lisäksi koulutukseen sisältyy oman ohjausprojektin suunnittelu ja esittely, lähijaksojen välillä omaa työskentelyä sekä opintopäiväkirja.

Koulutuksen laajuus on 5 opintopistettä.

 

1. lähijakso 28.-30.6.2019, aloitus / Miten ja miksi luonto kuntouttaa, tutkimustietoa? - ryhmän kokoaminen, yhteishengen luominen; luontoyhteysharjoitukset - ekopsykologian viitekehys: miten ja miksi luontoympäristö kuntouttaa ja voimaannuttaa - monikulttuurinen luontosuhde, alkuperäiskansat ym. -lyhyt opastus opintopäiväkirjaan + henkilökohtainen tapaamisaika

 

2. lähijakso 10.-11.8.2019 Ohjauskäytännöt - luontoelementit maa ja vesi ja niiden vaikutuksia hyvinvointiin - Masaru Emoton tutkimukset - lyhyt opastus omaan ohjausprojektiin - luontoyhteysharjoitusten ohjauskäytännöt

 

3. lähijakso 7.-8.9.2019 Luontosuhteen merkitys ja muutokset ja sovellusmahdollisuudet - luontoelementit tuli ja ilma ja niiden vaikutuksia hyvinvointiin - luonto ja henkisyys - luontoyhteysmenetelmän ohjauksesta: turvallisuus- ym. seikat luonnossa - luontoyhteysharjoitusten vaikutuksista ja sovelluksista - oman luontosuhteen arviointi, miten se on kehittynyt koulutuksen aikana - luontoyhteysharjoitusten ohjaamisharjoitukset käytännössä - oman ohjausprojektisuunnitelman esittely

 

4. lähijakso 5.-6.10.2019, koulutuksen päätös ja projektien evaluointi - oman ohjausprojektin esittäminen - kurssin päätös

 

Kohderyhmä:

 
Luontoyhteysohjaajan koulutus sopii täydennyskoulutukseksi työnohjaajille, koulutus- ja hoiva-alan työntekijöille, Green Care -toimijoille, eräoppaille ja luontoyrittäjille sekä kaikille luonnon voimaannuttavasta vaikutuksesta kiinnostuneille. Koulutusta voi soveltaa käytäntöön erinomaisesti myös kasvatus-, sosiaali- ja matkailualalla.

 

Laajuus: 5 op

 

Ajankohta: 28.6.-6.10.2019.

 

Ilmoittautua voit täältä.

 

Lisätietoja:

toimisto@muurlanopisto.fi

 

Maakunta
Varsinais-Suomi

Palvelumuodot

Koulutusmuoto
Vapaan sivistystyön koulutus

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala

Koulutuksen hinta
845e

yhteistyössä mukana: