Jyväskylän kesäyliopisto: Luontoyhteysmenetelmät opetus- ja ohjaustyössä

Etusivu » Osaaminen » Koulutukset

Koulutuksen nimi
Jyväskylän kesäyliopisto: Luontoyhteysmenetelmät opetus- ja ohjaustyössä

Koulutuksen järjestäjä:

Jyväskylän kesäyliopisto / Sammalsielu

 

Lisätietoja:

Osma Naukkarinen, osma[at]sammalsielu.fi.

Esittely

Luontoympäristö edistää tutkitusti ihmisten psyykkistä ja fyysistä terveyttä. Luonto mm. lievittää stressiä, tukee oppimista ja keskittymiskykyä sekä lisää myönteisiä tunteita ja kokemuksia. Kurssilla saat syventävää tietoa luontoyhteyden merkityksestä ihmisille sekä tietoa, taitoa ja varmuutta ohjata luonnon terveysvaikutuksia hyödyntäviä luontoyhteysharjoituksia erilaisille ryhmille. Käsittelemme myös luonnon merkitystä suomalais-ugrilaisessa perinteessä ja mytologiassa.

 

Luontoyhteysharjoituksissa hiljennytään ja herkistytään ohjatusti luontoon sekä omiin aisteihin ja tunteisiin, jolloin uusia näköaloja, oivalluksia ja ratkaisumalleja herää oman mielenmaiseman peilautuessa ympäröivään luontoon. Samalla kiireetön luonnossa oleminen vaikuttaa niin psyykkiseen kuin fyysisenkiin terveyteen myönteisesti. Harjoitusten tarkoituksena voi olla esimerkiksi stressistä palautuminen, ryhmähengen nostaminen tai oman elämäntilanteen parantava reflektointi luonnon avulla.

 

Kurssipäivät koostuvat luonnon hyvinvointivaikutuksiin sekä luontoyhteyden merkitykseen liittyvästä tiedosta, luontoyhteysharjoitusten ohjaamisen perusteista sekä käytännön harjoituksista ulkona.

 

Kurssin aihealueet:

- Luontoyhteysharjoituksia ulko- ja sisätiloissa

- Tietoa luonnon terveysvaikutuksista

- Elämäntapamme sairastuttavat vaikutukset

- Ekopsykologia 

-Luontoyhteysharjoitusten ohjaaminen erilaisille ryhmille

- Lasten ja nuorten luontoyhteys

 

Kohderyhmä:

Kurssi sopii erityisesti opetus-, kasvatus- tai ohjaustyötä tekeville, jotka haluavat hyödyntää luontoympäristön terveysvaikutuksia työssään. Se sopii kuitenkin myös kaikille, jotka haluavat syventää omaa suhdettaan luontoon, sillä kurssilla opituilla tiedoilla ja taidoilla luontoympäristön myönteiset vaikutukset voi ottaa helposti osaksi omaa elämää.

 

Ajankohta:

24.-25.8.2019

 

Ilmoittautuminen:

9.8. Mennessä koulutuksen sivuilla.

 

Maakunta
Keski-Suomi

Palvelumuodot

Koulutusmuoto
Lyhytkurssi

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala

Koulutuksen hinta
135e

yhteistyössä mukana: