Jyväskylän kesäyliopisto: Luontoyhteysmenetelmät II

Etusivu » Osaaminen » Koulutukset

Koulutuksen nimi
Jyväskylän kesäyliopisto: Luontoyhteysmenetelmät II

Koulutuksen järjestäjä:

Jyväskylän kesäyliopisto / Sammalsielu

 

Lisätietoja:

Osma Naukkarinen, osma[at]sammalsielu.fi

Esittely

Edistynyt luontoyhteysmenetelmien ohjaaja kulkee omassa elämässään kohti vahvaa luontoyhteyttä ja kestävää elämäntapaa. Hän on tietoinen kulttuurisista tekijöistä, jotka ovat vahvan luontoyhteyden ja kestävän hyvinvoinnin esteenä, ja pystyy siten auttamaan myös muita ylittämään niitä.

 

Nyky-yhteiskunnassa ilmenevän stressin ja muun huonovointisuuden taustalla on usein ekologisesti tuhoisa elämäntapa, ja sitä kannatteleva kulutuskeskeinen maailmankuva. Se ruokkii ja pitää yllä niin itsemme kuin muunkin luonnon kannalta kestämättömiä käytösmalleja sekä käsityksiä olemassaolostamme. Tämä on perimmäisin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja eheän identiteetin este.

 

Kestävän hyvinvoinnin lähtökohta on siten kulutuskeskeisen maailmankuvan ja elämäntavan muuttaminen itseä ja muuta luontoa kunnioittavaksi.

 

Muutoksen on oltava samanaikaisesti älyllinen, kokemuksellinen, tunteellinen ja toiminnallinen. Se tapahtuu:

- ajattelua ruokkimalla

- luontoyhteyttä vahvistamalla

- hautautuneita tunteita käsittelemällä

- kestävämpää elämäntapaa harjoittamalla.

 

Kurssilla käsittelemme kaikkia näitä osa-alueita kestävän hyvinvoinnin ja luontoyhteyden vahvistamiseksi. Menetelmänä korostuu jakaminen piirityöskentelyn avulla ja keskustellen. Lisäksi teemme käytännön harjoituksia ulkona. Kurssin painopiste on siten ohjaajana kehittymisessä, mutta myös käytännön menetelmiä syvennetään. Saat myös apukeinoja ympäristöahdistuksen käsittelyyn.

 

Ohjaaja Osma Naukkarinen on erä- ja luonto-opas, luontoyhteysohjaaja sekä kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettaja, joka on jo pitkään tutkinut ja koetellut kestävän maailmankuvan ja vahvan luontoyhteyden mahdollisuuksia nykyajassa.

 

Kohderyhmä:

Luontoyhteysmenetelmät opetus- ja ohjaustyössä kurssin käyminen on edellytyksenä tälle jatkokurssille osallistumiselle.

 

Ajankohta:

 14.-15.9.2019

 

Ilmoittautuminen:

30.8. Mennessä koulutuksen sivuilla.

Maakunta
Keski-Suomi

Palvelumuodot

Koulutusmuoto
Lyhytkurssi

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala

Koulutuksen hinta
145e

yhteistyössä mukana: