Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Walk in Finland -sovellus työhyvinvointia tukevien mikrotaukojen toteuttajana.


13.08.2019

Anu Halmeen Liiketalouden tutkinto-ohjelmassa Metropolia Ammattikorkeakoulussa tekemässä opinnäytetyössä selvitettiin, miten Walk in Finland -sovellus toimii työhyvinvointia tukevien mikrotaukojen toteuttajana.

 

Walk in Finland –sovellus, jonka ovat kehittäneet työterveyshoitaja, mindfulness-kouluttaja Jonna Huomo ja ohjelmistoinsinööri, ammattikorkeakoulu opettaja Ohto Rainio,  sisältää seitsemän eri reittiä Suomen luonnossa. Reittien avulla on mahdollisuus hyödyntää luonnon palauttava ja rauhoittava vaikutus ajasta ja paikasta riippumatta. Sovelluksen tavoitteena on auttaa pysähtymään arjen keskellä. Mieli rauhoittuu ja hengitys kulkee vapaammin. Tauon jälkeen on helpompi keskittyä ja rauhoittuminen selkeyttää ajatuksia, on helpompi keskittyä taas töihin. Samalla se auttaa tiedostamaan oman tilanteen ja tekemään tarvittavia muutoksia arkeen.

 

Opinnäytetyön empiirinen osuus toteutettiin 21 jäsenisen testiryhmän avulla. Testiryhmän jäsenet käyttivät sovellusta säännöllisesti kahden viikon ajan ja vastasivat sen jälkeen sähköiseen kyselyyn.

 

Tuloksissa tulee ilmi, että sovellusta pidetiin mielenkiintoisena ja sen elementtejä, eli luontoa ja selkeyttä, toimivina. Yli puolet testiryhmän jäsenistä koki sovelluksen olevan sen verran kiinnostava, että he pystyivät keskittymään hyvin tai erinomaisesti sen tarjoamaan ohjelmaan. Testiryhmän jäsenten tuntemukset sovelluksen käytön jälkeen tukivat myös hyvin palautumisen onnistumista: rauhallisuus, positiivisuus ja tasapainoisuus, jotka kuvastuivat vahvimpina.

 

Opinnäyte luettavissa: Halme, Anu. 2019.  Walk in Finland -sovellus työhyvinvointia tukevien mikrotaukojen toteuttajana. Metropolia Ammattikorkeakoulu, Tradenomi, Liiketalouden tutkinto-ohjelma, Opinnäytetyö.

 


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: